23 Жов 2024, 19:00
Асортиментна кімната, вул. Січових Стрільців, 15
Це (не) має значення
Показ документальних фільмів про квір-досвіди під час війни
Це (не) має значення
Спільне: втома, необхідність ховатися від вибухів, бажання (ви)жити. Тлумачний словник визначає спільне, як те, що стосується одних й інших.
24 лютого 2022 року стало спільним досвідом для багатьох різних (протилежних, опозиційних, ворогуючих) груп. Російське повномасштабне вторгнення змусило працювати разом людей, які у (відносно) мирний час виходили на протилежні акції і зустрічалися по різні боки кордону поліції. Вторгнення змусило їх захищати спільний кордон.
Чи стирає піксель усі відмінності? Чи деякі відмінності доводиться захищати паралельно із захистом країни?
У 2022 році режисер Анжелік Устименко записали розмови з представницями і представниками квір-спільноти про те, як вони зустріли початок повномасштабного вторгнення. За рік, у 2023, разом з Алексом Кінгом вони зняли продовження — документальний фільм про квір-людей у війську.
Запрошуємо переглянути фільми «Українські квір-борці за свободу» та «Queer Fighters of Ukraine» 23 жовтня о 19:00 в Асортиментній кімнаті. А після перегляду — обговорити різність (чи спільність) та порефлексувати власний досвід.
Реєстрація за лінком.
Кураторка показу: Вікторія Видиборець.
Увага: частина фільмів англійською мовою з українськими субтитрами. Також присутні різкі звуки, оповіді про війну, насильство, смерть, гомофобні напади в інтернеті, травми та посттравматичний стресовий розлад.

Вхід за посильний донат на Сили оборони.